با جدیدترین دستگاه های روز دنیا بدون نیاز به بازکردن رودری ها با دستگاه های مکش. بدون نیاز به بازکردن دوبل – نوش جوش فابریک – بادگیری بیرنگ
به مرور زمان روش های قدیمی برای صافکاری بدنه خودرو به دلیل آسیب هایی که به آن وارد می کردند، منسوخ شده است. امروزه شیوه های جدیدی برای این کار طراحی و اجرا شده که در این متد ها به جهت اعمال ضربات به داخل قطعه مورد نظر، از آسیب به سطح آن جلوگیری می شود.
یکی از این روش ها، صافکاری pdr در مجموعه ماهر است که در ادامه مفصل در رابطه با آن توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
صافکاری بدون رنگ
همان گونه که در قسمت فوق توضیح داده شد، برای صافکاری در روش های مدرن به دستگاه های متعددی نیاز است که تمامی این دستگاه ها دارای کارایی یکسانی هستند. مزیت استفاده از این تجهیزات، وارد نشدن آسیب به سطح و رنگ خودرو است. ( تمامی فعالیت های این تجهیزات بر روی سطح داخلی خودرو اعمال می شود.) ابزارهای چسپی تگرگ کش، دستگاه مکنده، دستگاه هات باک، دستگاه بادگیر بی رنگ، دستگاه نقطه زن و صافکاری میله ای (PDR) از این دست تجهیزات هستند.
در روش های صافکاری بدون رنگ قطعات آسیب دیده بی رنگ ترمیم شده که باعث عدم تعویض آن قطعه می شوند و دارای نقش به سزایی در قیمت خودرو هستند. زیرا، عوض کردن قطعه فابریک، باعث افت قیمت ماشین می شود. از دیگر مزایای استفاده از این شیوه ها، جلوگیری از برش دادن قطعات دوبل خودرو، باز نکردن قطعه های خودرو در اکثر مواقع، باقی نماندن هیچ گونه اثر خوردگی و باعث عدم آسیب به رنگ خودرو است.
صافکاری PDR
Pointless dent repair یکی از روش های صافکاری بی رنگ و به معنی تعمیر بدنه خودرو بدون رنگ است و در مواردی که آسیب های بدنه خودرو کم بوده و بدون نیاز به اعمال ضربات شدید، بدنه خودرو ترمیم شده به کار گرفته می شوند. مهم ترین ابزار انجام این روش میله pdr است که دارای استحکام فراوانی بوده و از جنس فولاد با آلیاژ های متفاوت هستند. این میله ها ناهمواری های زیرین خودرو را به خوبی برطرف کرده و مانع از موج آن ها می شوند. میله های پی دی آر در چندین مدل با کارایی در قسمت های مختلف خودرو موجود هستند و معمولا به صورت یک پکیج کامل در بازار تجهیزات صافکاری عرضه می شوند.
انواع میله های pdr شامل موارد زیر است:
روش استفاده از میله pdr
میله های پی دی آر به صورت یک اهرم عمل می کنند که در این اهرم قسمت دسته، محل اعمال نیرو و قسمت تکیه گاه محل برخورد با فرورفتگی موجود در بدنه خودرو است و با توجه به نقطه آسیب دیده دارای شکلی متفاوت است. قسمت دیگر این مجموعه، سر میله است که نیروی دست را به تکیه گاه منتقل می کند که با توجه به مهارت صافکار این نیرو باعث از بین بردن فرو رفتگی یا آسیب می شود.
در این روش صافکار سطح داخلی قطعه را حرارت داده و پس از گرم شدن با استفاده از میله های pdr اقدام به برطرف کردن ناهمواری ها و تسطیح قطعه می نماید. البته تعمیرکاران حرفه ای بدون نیاز به گرم کردن سطح قطعه، می توانند منشأ این تغییر حالات را کشف و با اعمال نیرویی برابر با همان اندازه که موجب فرورفتگی شده در خلاف جهت آن، موجب برگشت بدنه به حالت اول شوند. این متد جدید صافکاری دارای ابزارهای گوناگونی است که گاهی خود تعمیر کار آن ها را می سازد. برخی از این تجهیزات که لازمه اصلی کار افراد متخصص در این روش است، شامل موارد زیر می شود:
کاربردهای صافکاری PDR
همان گونه که در بالاتر ذکر شد، این روش های صافکاری در برطرف سازی فرورفتگی های کوچک، مورد استفاده قرار می گیرند که در قسمت زیر به برخی از موارد استفاده آن اشاره شده است: